Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 10:56

"На страхах зіграла Білорусь": експерт про російський наступ на Донбас

"На страхах зіграла Білорусь": експерт про російський наступ на Донбас
Істерія навколо російських військ на українському кордоні допомогла Олександрові Лукашенку на переговорах з Петром Порошенком домогтися свого

Білорусь скористалася істерією навколо російського наступу на Донбас і виторгувала собі дивіденди.

Про це Gazeta.ua розповів військовий експерт 45-річний Дмитро Снєгирьов.

"Українське суспільство залякують напередодні розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу. У ньому чітко вказано, що маємо визнати особливий статус регіону, дозволити провести там вибори й оголосити бойовикам повну амністію. Якщо цього не зробимо, то буде на вибір: внутрішня нестабільність у регіоні, вторгнення російський збройних сил чи то з боку Білорусі, чи то з території самої Росії.

Заява Муженка про 40 тисяч бойовиків на тимчасово окупованій території теж не витримує критики. У квітні його перший заступник Віктор Назаров говорив про 32 тисячі бойовиків. За три місяці мобілізації у 1-му та 2-му армійських корпусах не проводили. Так само як і не було ротації у збройних силах Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відкрила 3 кримінальні справи проти українських військових

На страхах військового керівництва зіграла Білорусь. Під час останнього візиту президент Олександр Лукашенко взамін на гарантію невторгнення російських військ з боку Білорусі домігся підписання вигідного договору. Білорусь отримала право постачати свої товари під виглядом гумдопомоги на тимчасово окуповані території. Отримають із цього прибуток понад 2 мільйони доларів", - сказав Снєгирьов.

Україна направила матеріали справи про масове вбивство українських військових під Іловайськом до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про це днями повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «"На страхах зіграла Білорусь": експерт про російський наступ на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути