субота, 21 липня 2018 17:41

"На руках занесли в безпечне місце" - літня жінка йшла 4 км з окупованого Докучаєвська

"На руках занесли в безпечне місце" - літня жінка йшла 4 км з окупованого Докучаєвська
Виснажену жінку побачили бійці 93-ї окремої механізованої бригади. Сказала, що прийшла з окупованого Докучаєвська на Донеччині ФОТО: 93-тя ОМБр

Літня жінка 4 км пройшла пішки з окупованого Докучаєвська на Донеччині у напрямку позицій українських військових. Про цей випадок у Facebook написали бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

"Приблизно о 20:00 бійці 93-ї бригади помітили силует людини, який рухався у напрямку одного з опорних пунктів з боку Докучаєвська. Путінські найманці випустили в її бік дві міни калібром 120 мм, але, на щастя, не влучили, й людина продовжувала рух. Згодом стало зрозуміло, що це літня жінка, яка ледь-ледь пересуває ноги, аж поки не впала", - йдеться в повідомленні.

Бійці вийшли жінці на зустріч. І знесилену на руках занесли в безпечне місце на опорний пункт.

"Первинний огляд медиками бригади попередньо зафіксував крайню ступінь фізичного виснаження, підвищений тиск, стенокардію, проблеми з легенями. Після надання першої домедичної допомоги її доставили до Центральної районної лікарні міста Волновахи. Нині вона перебуває у неврологічному відділенні", - зазначають бійці 93-ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залітали по-п'янці - екс-бойовик розповів про кадрових російських офіцерів на Донбасі

За їх словами, спочатку жінка нічого не чула і не могла говорити. Ймовірно, це наслідок контузії. За ніч її стан покращився. Вона почала відповідати на питання.

"Розповіла, що звати її Марія Володимирівна Походило (або Проходило). Вона прийшла з Докучаєвська. Там мешкала з донькою. Можливо, бабуся заблукала у пошуках собаки. Адже саме її вона почала кликати, коли заговорила вперше. Проте, пізніше сказала, що собаку застрелили", - пишуть військові.

Як жінка наважилась пройти такий маршрут, поки розповісти не може. Лікарі припускають, що жінка могла пережити сильний стрес, який спровокував тимчасову амнезію.

Російські найманці-бойовики та ватажки терористів так званих ЛДНР розстрілюють неугодних на окупованих територіях Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «"На руках занесли в безпечне місце" - літня жінка йшла 4 км з окупованого Докучаєвська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути