Ексклюзиви
субота, 03 березня 2018 18:30

"На процесі адвокат гралася в телефоні" - екс-полонений розповів про судилища бойовиків

"На процесі адвокат гралася в телефоні" - екс-полонений розповів про судилища бойовиків
Артем Ахмеров розповів про суди бойовиків ЛНР. Фото: Twitter

Полонений терористів ЛНР Артем Ахмеров на підвалі провів 57 днів, із 10 жовтня по 5 грудня 2016 року.

Про це він розповів у інтерв'ю для Gazeta.ua.

"Це був той час, коли потрібна була інформація від нас про те, що ми робили. Коли нас вже здали в СІЗО, ми не представляли для них ніякого інтересу. Нами тільки слідство займалося. Оперативники перестали до нас ходити.

На допитах застосували силу і моральний тиск. Казали, що я ніколи не вийду звідти. Говорили, що рідні від мене відмовились. Погрожували, якщо я не зізнаюсь, привезуть моїх батьків з синцями і вони сидітимуть поруч", - розповів Артем.

За його словами, у день затримання, до нього приїхали додому з обшуком. "Показали рідним "постанову" суду на обшук, але не повідомили, де я. Це було пізно ввечері, десь о 22 годині. Нас затримали об 11 дня, а о 21:30 спустили "на підвал". Після "затримання" батьків побачив 14 жовтня. "Суд" давав санкцію арешту на 2 місяці. І так ще тричі продовжували "арешт", бачив батьків, але не спілкувався", - згадує Артем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений з полону ультрас розповів, чому виходив на протести і потрапив "на підвал"

Колишній полонений зауважив, що на "воєнний суд" не пускали рідних, бо там був закритий процес, а вже після вироку 22 листопада було побаченні в СІЗО.

"У мене був державний адвокат. Вона не розраховувала добитися успіху в цій справі. У неї б нічого не вийшло. Навіть, якби найняли хорошого адвоката за гроші, він би не зміг мене витягнути. Вирок заздалегідь політизований", - розповів хлопець.

За його словами, адвокат була з команди слідчого, тому не намагалася захисти незаконно арештованих людей.

"У порівнянні з Владиславом Овчаренком, у мене була більш вигідна позиція. Але все одно ціль була мене "втопити", що адвокат і зробила. У Влада адвокат взагалі сидів і мовчав, грався у телефоні. Моя намагалася говорити, що ми протестуємо, працювала про людське око", - додав Ахмеров.

21-річного Владислава Овчаренко і 20-річного Артема Ахмерова затримали в Луганську за те, що вони палили прапори ЛНР і фотографувалися з символікою кольорів українського прапора. Пізніше їх засудили до колонії суворого режиму за "шпигунство на користь України".

Зараз ви читаєте новину «"На процесі адвокат гралася в телефоні" - екс-полонений розповів про судилища бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути