субота, 10 жовтня 2020 13:27

На прибдання житла для переселенців з Донбасу Кабмін виділив 4 млн грн.

На прибдання житла для переселенців з Донбасу Кабмін виділив 4 млн грн.
Уряд виділив 4 млн грн. на житло для ВПО. Фото: dr.ck.ua

На засіданні Кабінету Міністрів України ну п'ятницю з державного бюджету розподілили понад 4 млн грн субвенції для придбання житла внутрішньо-переміщеним особам (ВПО).

Ще 1,7 мільйона гривень виділять на це місцеві бюджети, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За ці кошти планують придбати 23 квартири та 8 приватних будинків для тимчасового проживання 90 ВПО. В середньому на придбання 1 житла виходить сума трохи більше 183 тис. грн. або или близько $6,5 тис.

Житло буде придбане на території 7 областей.

У Луганській областi: вiйськово-цивiльна адміністрація м. Золоте та села Катеринiвка, у Харківській області: Олексіївська сільської ради та Близнюківська селищна рада, у Донецькій області: Шахівська сільська рада, Сіверська міська рада, Лиманська міська рада, Іллінівська сільська рада.

Також, у Херсонській області на території Скадовської міської ради, у Житомирській області на території Овруцької міської ради, у Полтавській області на території Оржицької сільської ради та в Чернігівській області на території Городнянської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці пікетували Офіс президента

Раніше повідомлялося, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України" заплановано виділити 20 мільйонів гривень.

З них 12,6 мільйонів гривень раніше були виділені через розподіл субвенції з державного бюджету. Передбачається, що у 2020 році за рахунок коштів субвенції буде придбано 84 об'єкти нерухомого майна, що дасть змогу забезпечити 260 ВПО тимчасовим житлом.

У квітні 2020 року Кабінет міністрів України схвалив угоду з урядом Німеччини щодо співробітництва в рамках реалізації проєкту "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб".

25,5 млн євро, отримані згідно з угодою, планували направити на реалізацію проєкту "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" – громадян України, які були вимушені залишити свої домівки через збройну агресію Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «На прибдання житла для переселенців з Донбасу Кабмін виділив 4 млн грн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути