неділя, 08 травня 2022 06:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Для сімей із Маріуполя організація Save the Children виділить 72 млн грн

Для сімей із Маріуполя організація Save the Children виділить 72 млн грн
Міжнародна організація Save the Children відправить 72 млн грн на підтримку маріупольських родин через центри "Я - Маріуполь". Фото: mariupolrada

Міжнародна організація Save the Children відправить 72 млн грн на підтримку маріупольських родин через центри "Я - Маріуполь".

Кошти спрямують на придбання продуктових і гігієнічних наборів, а також організаційну підтримку. 7 травня підписали відповідну угоду, зазначає Маріупольська міськрада в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив 359 млн грн для потреб ЗСУ

Мер Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, що в тих містах, куди переїхало найбільше маріупольців, планують розширення мережі центрів "Я - Маріуполь".

Виконавчий директор Save The Children Девід Райт зазначив, що "місто - це більше, ніж будівлі, це насамперед люди". Поки вони живуть і працюють, місто теж живе.

Центри підтримки маріупольців вже працюють у Запоріжжі та в Дніпрі. Тут надають гуманітарну, інформаційну, медичну й психологічну допомогу, консультують із широкого кола питань.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Цивільні люди й захисники переховувалися на Азовсталі. У підземеллях заводу, за різними оцінками, залишалися від 1500 до 2000 цивільних.

Під час евакуації цивільних громадян з Азовсталі 6 травня від російських обстрілів загинули троє українських захисників, ще шестеро поранені.

Усіх жінок, дітей і літніх людей Азовсталі в Маріполі евакуювали 7 травня. Тепер там залишилися тільки українські захисники.

Зараз ви читаєте новину «Для сімей із Маріуполя організація Save the Children виділить 72 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути