середа, 02 жовтня 2019 10:09

На окупованому Донбасі почався перепис населення: для кого він небезпечний

На окупованому Донбасі почався перепис населення: для кого він небезпечний
yandex Донбас: на окупованих територіях почався перепис населення

Терористи ЛНР і ДНР почали перепис населення в окупованих Росією районах Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляють медіаресурси терористів.

Перепис почали 1 жовтня, він триватиме до 14 жовтня. Захід проводитимуть шляхом обходу домогосподарств.

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко висловив припущення, що перепис терористами населення може становити небезпеку для тих, хто живе на українській території, але їздить до ОРДЛО.

"Фактично йдеться про формування бази даних всіх жителів підконтрольної Л/ДНР території. Деякі питання з офіційної анкети (всього запитань 25) вказують на те, що окупаційні адміністрації збирають дані про родинні зв'язки. Наскільки благонадійна чи неблагонадійна родина, наскільки вона заможна у розумінні Л/ДНР, може залежати від того, де живуть родичі опитуваних і чим вони займаються. Збір таких даних може бути небезпечним для тих, хто живе на українській території та перетинає лінію розмежування. Якщо переписники дізнаються, що чиїсь родичі служать у ЗСУ, правоохоронних чи державних органах, можуть бути відповідні санкції", - написав Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам нав'язують території, які повністю контролюються Росією"

Із 1 по 14 жовтня бойовики проведуть перепис населення в окупованій частині Донецької області. З 4 по 18 жовтня це робитимуть на окупованій Луганщині. Перепис оплатять із бюджету Росії.

У листі буде 33 запитання. Прізвища, імена та по батькові жителів не вказуватимуть. Питатимуть стать, вік, дату народження, місце реєстрації, національність, освіту, володіння мовами, де беру гроші на їжу й оплату комунальних послуг. Жінки мають сказати за всіх своїх дітей. Будуть і особисті питання: вплив війни на життя, хто винен у війні на Донбасі, ставлення до громадянства ДНР.

Зараз ви читаєте новину «На окупованому Донбасі почався перепис населення: для кого він небезпечний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути