Ексклюзиви
вівторок, 09 травня 2023 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

На окупованій Луганщині "ксерокс" гальмує примусову паспортизацію – ОВА

На окупованій Луганщині "ксерокс" гальмує примусову паспортизацію – ОВА
Лише один "ксерокс" на весь Лисичанськ не дає окупантам пришвидшити незаконну паспортизацію. Фото: pixabay.com

На окупованій території Луганської області росіяни наказали пришвидшити темпи так званої паспортизації.

Однак у Лисичанську окупанти зробити це фізично не в змозі, повідомив керівник обласної військової адміністрації Артем Лисогор в Telegram 9 травня.

"У Лисичанську на все місто працює лише один копіювальний апарат ("ксерокс". – Gazeta.ua). Розташований він на значній відстані від "паспортного столу". Тож навіть при значному бажанні люди вимушені пішки долати зайві кілометри, аби зняти копію з документів", – пояснив голова ОВА.

Для пришвидшеної "паспортизації" окупанти залучили "волонтерів", аби ті збирали документи від тих, хто не йде, додав Лисогор.

За його даними, на окупованій території Луганщини вже пришвидшилися медичні обстеження дітей. 11 бригад-"гастролерів" з РФ нібито встигли провести огляди 125 тис. юних жителів так званої ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З філігранною точністю": десантники ЗСУ вдарили по окупантах на Луганщині

"Окупаційна влада вирішує, який саме відсоток юнаків та дівчат дозволити відправити на "оздоровлення" до віддалених регіонів Росії", – додав Лисогор.

Ситуація на фронті

На ділянці фронту в Луганській області артилерійські обстріли фіксується більше, аніж на Бахмутському напрямку. Навіть коли росіяни припиняють наступи, вони не економлять снаряди. Завдають масованих ударів по селах та позиціях українських військових, каже Лісогор.

"Вчора (8 травня. – Gazeta.ua) противник бив з авіації по Невському та Білогорівці. В бік Білогорівки знов спробував просунутися, шукаючи слабкі місця у нашій обороні. Не знайшов – завдяки стійкості і мужності захисників України", – підсумував він.

На 24 квітня Збройні сили України домоглися незначних успіхів на південь від міста Кремінна Луганської області. Військові продовжують завдаюти ударів по російських вузлах тилового забезпечення на тимчасово окупованій території Луганщини, повідомили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «На окупованій Луганщині "ксерокс" гальмує примусову паспортизацію – ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути