пʼятниця, 24 квітня 2020 10:57

На окупованих територіях різко погіршилася ситуація з Covid-19

На окупованих територіях різко погіршилася ситуація з Covid-19
На окупованих Росією територіях різко погіршилася ситуація з Covid-19. Фото: pixabay.com

На усіх тимчасово окупованих Росією територіях України – і на Донбасі, і в Криму – відбувається загострення епідеміологічної ситуації унаслідок поширення коронавірусної інфекції.

Таку інформацію надає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Це результат безвідповідальних дій російських окупаційних адміністрацій, які тривалий час приховували інформацію про реальне становище, свідомо наражаючи громадян на небезпеку", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму не вистачає місць для обсервації

Окупаційні адміністрації в ОРЛО та ОРДО синхронно визнали наявність перших летальних випадків від коронавірусу. Також було синхронно оприлюднено інформацію про значне зростання кількості інфікованих.

"Подібний збіг є свідченням того, що рішення про оприлюднення інформації стосовно епідемії приймається в одному центрі, який координує роботу обох російських окупаційних утворень у рамках режиму ефективного контролю з боку держави-окупанта", – впевнені в міністерстві.

Також на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму спостерігається гостра нестача медичного персоналу для супроводу хворих, а також ретельно приховується поширення коронавірусу серед військових окупаційних контингентів.

Представники російських наглядових органів визнали, що темпи зростання захворюваності на Covid-19 на анексованому півострові вищі, ніж у Москві.

"Такий стан викликає невдоволення місцевого населення, зафіксовані акти вандалізму проти автомобілів, що мають некримські реєстраційні номерні знаки", – відзначили в Мінреінтеграції.

22 квітня терористи так званої ДНР заявили, що зафіксували першу смерть від коронавірусу. 60-річний пацієнт потрапив у медичний заклад у важкому стані з діагнозом "пневмонія".

Зараз ви читаєте новину «На окупованих територіях різко погіршилася ситуація з Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути