вівторок, 21 грудня 2021 00:24

На окупованих територіях перебуває до 800 російських генералів і офіцерів - розвідка

На окупованих територіях перебуває до 800 російських генералів і офіцерів - розвідка
Розвідка повідомила дані щодо росіян в ОРДЛО. Фото: Радіо Свобода

На території ОРДЛО постійно перебуває від 600 до 800 російських офіцерів та генералів.

Кадрові військові РФ перебувають на командних посадах першого та другого армійських корпусів російських окупаційних військ, повідомляється в Facebook Головного управління розвідки Міноборони.

Після бойових дій на території України генерали та офіцери збройних сил РФ отримують державні нагороди та кар'єрне зростання у російській армії.

У жовтні-листопаді цього року відбулася ротація вищого керівного складу другого армійського корпусу. Зараз є новий командувач корпусу, який також прибув з Росії. Змінилися командири окремих бригад. І цей процес відбувається постійно.

Перший та другій армійські корпуси російських окупаційних військ формували на базі батальйонних-тактичних груп ЗС РФ, які зайшли на територію України у серпні та вересні 2014 року. Роль і місце цих корпусів чітко визначено в планах застосування ЗС Росії проти України та передбачають ведення ними як оборонних, так і наступальних операцій, повідомляє ГУР МО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжує стягувати війська на кордоні з Україною - розвідка США

Уздовж кордону з Україною на кінець листопада Росія зосередила близько 92 тис. військових і значну кількість техніки у своїх західних областях та окупованому Криму. Українська й американська розвідки попереджають, що Кремль може готувати повномасштабне вторгнення. Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що воно може розпочатися у січні-лютому 2022 року. Офіційно Москва це заперечила. Проте висловлювання деяких кремлівських посадовців свідчать про протилежне.

Зараз ви читаєте новину «На окупованих територіях перебуває до 800 російських генералів і офіцерів - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути