понеділок, 25 квітня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині ЗСУ знищили групу "вагнерівців"

На Луганщині ЗСУ знищили групу "вагнерівців"
Штурм позицій ЗСУ "вагнерівцями" обернувся втратами для окупантів. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

24 квітня на території Луганської області окупанти з приватної військової компанії "Вагнер" намагалися зайняти позицію українських захисників.

Ворогу це не вдалося. Зазнав втрат, повідомив журналіст Роман Цимбалюк у Telegram.

"Підрозділ приватної військової компанії "Ліга" - у минулому "Вагнер" - зазнав втрат: убили шість людей, понад 13 поранені", - написав Цимбалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може відправити понад тисячу "вагнерівців" для боїв на Донбасі – НАТО

За його інформацією, російські солдати ПВК "не особливо активно" беруть участь у бойових діях. Воліють перебувати якомога далі від передової та здійснювати поодинокі вилазки на фронт.

"Після цього інциденту (невдалого штурму 24 квітня. - Gazeta.ua) ПВКшники взагалі не планують робити будь-яких дій, адже зарплата їм нараховується незалежно від їх досягнень у "спеціальній військовій операції", - додав Цимбалюк.

Загальна кількість російських найманців з групи "Вагнера" в Україні становить близько 8 тис. Близько 3 тис. в Україні вже ліквідували. Серед них - 200 осіб, відправлених до Києва.

За інформацією журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, "вагнерівці" були присутні у Бучі. Президент Росії Володимир Путін використовує їх для "найбрудніших доручень". Грозєв додав, що серед членів приватної військової компанії "Вагнера" є ті, що приїхали не заради грошей, а просто щоб вбивати.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині ЗСУ знищили групу "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути