субота, 23 квітня 2022 08:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може відправити понад тисячу "вагнерівців" для боїв на Донбасі – НАТО

Росія може відправити понад тисячу "вагнерівців" для боїв на Донбасі – НАТО
У НАТО припускають, що залучення найманців відбуватиметься "за рахунок операцій у інших місцях, наприклад, в Африці чи в Сирії". Фото: ssu.gov.ua

Росія застосовує найманців приватної військової компанії "Вагнера" на сході України і може залучити до боїв понад тисячу цих військових.

Про це заявив високопоставлений чиновник НАТО під час брифінгу 22 квітня, передає Радіо Свобода.

"Ми вже бачили, що російська приватна військова компанія "Вагнера" діє на сході України, і ми очікуємо, що вони відрядять понад тисячу найманців, у тому числі високопоставлених членів організації, для здійснення бойових операції. І є висока ймовірність, що це відбуватиметься за рахунок операцій у інших місцях, наприклад, в Африці чи в Сирії", – припустив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог веде наступ у Східній операційній зоні. Найбільша активність – на двох напрямках - Генштаб

Чиновник зазначив, що, поки Москва залучає, зокрема, найманців (у тому числі іноземців), аби поповнити втрати, наразі неясно, як ці групи інтегруватимуться у російські підрозділи, які перебувають в Україні, і як це вплине на їхню бойову ефективність.

Як зазначив чиновник, Росія також зберігає високу активність в повітрі, намагаючись підтримувати свій наступ, зокрема, знищити українську протиповітряну оборону. Попри відступ російських військ з Київської області, зберігається загроза ударів по всій Україні.

Говорячи загалом про ситуацію в Україні, посадовець озвучив думку, що Володимир Путін "припустився серйозних прорахунків".

"Росія, ймовірно, хоче продемонструвати значні успіхи до Дня перемоги 9 травня. І це може вплинути на те, наскільки швидко та під яким тиском вони намагатимуться здійснювати свої операції перед цим днем", – додав він.

При цьому представник Альянсу вказав на логістичні складнощі російської армії та низький моральний дух.

Росія перекинула у район села Новобахмутівка на Донеччині передову групу найманців з групи "Вагнера". Їх задача там - рекогносцирування місцевості та уточнення порядку взаємодії, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 23 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Росія може відправити понад тисячу "вагнерівців" для боїв на Донбасі – НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути