четвер, 07 квітня 2022 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині окупанти вбивають мирних людей зі зброї далекого бою
4

На Луганщині росіяни не змогли ввійти в Новотошківське. Натомість вони обстріляли лікарню в Сіверськодонецьку та житлові будинки в Лисичанську.

Ворог безуспішно намагається прорвати оборону Збройних сил України, повідомив 7 квітня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Водночас зі зброї далекого бою окупанти вбивають мирне населення та руйнують будинки.

"Кількість пошкоджених багатоповерхівок у Сіверськодонецьку за вчора ще встановлюємо, знаходимо нові руйнування в тих кварталах, де займань після влучання російських снарядів не сталося. Ворогу не вдаються наступальні плани, як-от учора під Новотошківським, тому він знов б'є по мирному населенню. Є руйнування будинків у Лисичанську, господарчих споруд у Сіверськодонецьку, Новодружеську й Тошківці. Вночі вогнеборці впоралися зі стихією після займання даху лікарні в Сіверськодонецьку", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині мер-колаборант здає окупантам українських активістів

Рашисти нещадно обстріляли житлові будинки в Сіверськодонецьку
Фото: t.me/luhanskaVTSA/1284
Рашисти нещадно обстріляли житлові будинки в Сіверськодонецьку
Рашисти нещадно обстріляли житлові будинки в Сіверськодонецьку
Рашисти нещадно обстріляли житлові будинки в Сіверськодонецьку

На лінії фронту загалом відбили дев'ять атак ворога: знищили шість танків, п'ять одиниць броньованої та шість одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи. Підрозділи ППО збили два літаки, одну крилату ракету та один безпілотний літальний апарат ворога. Але російські терористи продовжують артилерійські обстріли Попасної.

Російські окупанти вчора обстріляли Сіверськодонецьк на Луганщині з артилерії. Щонайменше 10 будинків зайнялися. У багатьох багатоповерхівках вибиті вікна, пошкоджені дахи, є руйнування одразу в двох навчальних закладах і декількох магазинах, поранено п'ятьох людей, які стояли в черзі в центрі надання гуманітарної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині окупанти вбивають мирних людей зі зброї далекого бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути