понеділок, 12 листопада 2018 15:20

На Харківщині провели військові навчання з форсуванням річки і димовою завісою
14

На Харківщині батальйони окремої механізованої бригади провели кількаденні тактичні навчання з залученням авіації.

Тренування проводили на базі 54 окремої механізованої бригади Сухопутних військ України. За легендою навчань, штурмовий підрозділ за підтримки армійської авіації форсував водну перешкоду, захопив плацдарм і забезпечив наступ основних сил бригади вглиб оборони противника. Світлини оприлюднив Генштаб ЗСУ.

На Харківщині бійці Сухопутних військ провели тренування
Фото: facebook
На Харківщині бійці Сухопутних військ провели тренування
На Харківщині бійці Сухопутних військ провели тренування
На Харківщині бійці Сухопутних військ провели тренування
На Харківщині бійці Сухопутних військ провели тренування

Зазначається, що успішно виконавши бойову задачу, військові вміло здійснили рейдові дії, вийшли на окупований населений пункт і захопили його.

"Спостерігав за перебігом навчань, за тим, як діє той чи інший підрозділ у певній ситуації. Деякі моменти корегувалися та вносились поправки командирам. Але для цього й існують навчання, аби у справжньому бою уникнути помилок", — розповів начальник управління підготовки Оперативне командування "Схід" Збройних сил України полковник Олександр Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ обіцяють адекватну відповідь на агресію Росії в Чорному морі

Крім того, головною інтригою навчань стало те, що сторони умовного протистояння приймали нестандартні рішення, застосовували військову хитрість і відпрацьовували нові способи виконання бойових завдань.

Курсанти із Військової академії Одеси почали 2-тижневі тренування у 95 окремій десантно-штурмовій бригаді. Військові показали десантування з вертольоту Мі-8 за системою Адаптер-1. Їх залучатимуть до активної фази бойової підготовки особового складу бригади.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині провели військові навчання з форсуванням річки і димовою завісою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути