вівторок, 17 жовтня 2017 17:45

На двох складах боєприпасів викрили військових-шахраїв

На двох складах боєприпасів викрили військових-шахраїв

Після вибухів у 48 Арсеналі у місті Калинівка Вінницької області військова прокуратура зацікавилася питанням живучості військових складів. Серйозні порушення знайшли у військових арсеналах в селах Дубіївка та Розсішки Черкаської області..

Про це повідомила військова прокуратура Центрального регіону України.

У Дубіївці знайшли справжній кримінал. Військовий арсенал домовився із приватним підприємцем про капремонт дахів і покрівлі. Після чого за наказом командування солдати самі зробили весь ремонт — зате гроші за начебто виконану ним роботу отримав комерсант.

"Зазначені роботи виконувалися не комерційною структурою згідно з умовами договору, - підкреслила військова прокуратура, - а особовим складом і працівниками Збройних Сил України."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена затриманих посадовців Міністерства оборони

Крім живої сили, для ремонту залучали і казенну техніку. Тільки за цим фактом командири Дубіївського арсеналу розтратили понад 60 тис.грн. бюджетних коштів.

Військовим-махінаторам загрожує строк до 5 років за розтрату.

Також на обох арсеналах зафіксовано порушення вимог керівних документів по організації зберігання та розміщення боєприпасів, стану виконання заходів протипожежної безпеки. На винних складено адміністративні протоколи.

Унаслідок вибухів на складі боєприпасів у Вінницькій області із серйозними травмами до лікарні доставили 49-річну Галину Рибаченко з Калинівки. Її відкинуло ударною хвилею.

Зараз ви читаєте новину «На двох складах боєприпасів викрили військових-шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути