понеділок, 16 травня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

На двох напрямках окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ - Генштаб

На двох напрямках окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ - Генштаб
Триває 82 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Сіверському напрямку противник посилив контроль ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях Російської Федерації.

Ворог проводить демонстраційні дії для утримання українських підрозділів на напрямку та не допущення їх перекидання до Східної операційної зони, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 16 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на північному сході Харківщини вже недалеко від держкордону

"Продовжує зберігатися імовірність обстрілів та ракетно-бомбових ударів з території РФ на зазначеному напрямку", - ідеться в повідомленні.

На Харківському напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні займаних позицій та недопущенні просування українських військ у напрямку державного кордону України з РФ, додали в Генштабі.

Днями сили оборони України звільнили від окупантів п'ять населених пунктів Харківської області. Звідки ворог з мінометів та ствольної артилерії обстрілював житлові масиви Харкова. Зокрема, це Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частина села Черкаські Тишки.

Напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що сили оборони України перейшли в контрнаступ у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «На двох напрямках окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути