четвер, 28 квітня 2022 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донеччині стратили українців, які намагалися здатися в полон - США

На Донеччині стратили українців, які намагалися здатися в полон - США
Танкова колона російських окупантів. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Сполучені Штати Америки мають перевірену інформацію, що російські окупанти страчували українців, які намагалися здатися в полон на Донеччині.

Про це заявив спеціальний посланець США з питань міжнародного правосуддя Бет Ван Шаак на засіданні ООН, передає The Hill.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка США допомогла врятувати літаки й засоби ППО України

"Тепер у нас є достовірна інформація про те, що російська військова частина, що діяла на околицях Донецька, стратила українців, які намагалися здатися, а не брала їх під варту.

Якщо це правда, це було б порушенням основного принципу права війни: заборони на довільну кару цивільних осіб і комбатантів, які капітулювали, поранення або інші форми інвалідизації", - сказав Ван Шаак.

Російські окупанти знущаються і ґвалтують жінок на захоплених територіях у Луганській області. Матерям погрожують вбивствами дітей, примушуючи шпигувати, сказав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Російські військові викрали у Київській області щонайменше 200 мирних громадян для "обмінного фонду". Українців тримали у Брянській, Курській, Бєлгородській та Ростовській областях Росії. З викрадених людей знущалися. У всіх затриманих також взяли відбитки пальців та кров на аналіз. Орім того, їх змушували підписувати документи із заплющеними очима.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині стратили українців, які намагалися здатися в полон - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути