середа, 08 березня 2017 21:31

"На Донбасі зустрів військового, який служив з моїм батьком" - російський журналіст

"На Донбасі зустрів військового, який служив з моїм батьком" - російський журналіст
"Путіну потрібні міфи, щоб Росія не розвалилася", - Антон Наумлюк

"Росія вже не може жити без міфів. Це почалося ще від Петра І й триває досі. Заберіть у Росії міф про Велику Вітчизняну й вона розвалиться на дрібні шматки".

Про те, як російська пропаганда й релігія розв'язали війну на Донбасі Gazeta.ua розповів 32-річний Антон Наумлюк, російський журналіст, який кілька місяців працював на Донбасі.

"Більшу частину часу пробув у Донецькій області. На Луганщині був лише раз. Приїхав у Київ – нікого не знаю. У мобілці лише один український телефон журналістки, з якою кілька разів перетиналися. Вона мені дала контакти хлопців на Донбасі. Дзвонив і запитував, якого класу броня має бути в бронежилеті", - пригадує Антон.

"Події на Донбасі висвітлювали однобоку. Із автомийщика з проблемами розумового розвитку (терорист Моторола –ред) зліпили героя Новоросії. За фахом я історик і чітко бачив схему, за якою працює пропаганда. Путіну потрібні міфи, щоб Росія не розвалилася. Коли викладав історію в Саратівському університеті, ректор заборонив розповідати про зґвалтованих радянськими солдатами німкень. Це не вкладається у їхню казку про "дєди ваєвалі", - каже журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я його вже не дочекаюсь" - матір кримського політвֹ'язня доглядають сусіди

Із-за різниці в поглядах і співчуття до українців Антон Наумлюк зараз майже не спілкується з батьками.

"Батько військовий і ми постійно сварилися. Зараз телефоную лише для того, щоб привітати зі святами. Під Маріуполем зустрів військового, який знає мого батька", - розповів журналіст.

Антон Наумлюк зараз займається висвітленням судових справ проти кримських татар й українських активістів на окупованому півострові.

Зараз ви читаєте новину «"На Донбасі зустрів військового, який служив з моїм батьком" - російський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути