вівторок, 07 березня 2017 20:02

"Я його вже не дочекаюсь" - матір кримського політвֹ'язня доглядають сусіди

"Я його вже не дочекаюсь" - матір кримського політвֹ'язня доглядають сусіди
Мати Володимира Балуха в арешті сина звинувачує себе

Мати українського активіста Володимира Балуха в арешті сина звинувачує себе.

Про це Gazeta.ua розповів 32-річний журналіст Антон Наумлюк, який висвітлює судові процеси в Криму по справам українських активістів і кримських татар.

"За справою Володимира Балуха слідкував із самого початку. Дозвіл на обшук було виписано за місяць до нього самого. Причому в папері чітко вказано, що саме й де повинні були знайти у будинку Балуха. Справа не в патронах і вибухівці. Володимир публічно відмовився від прийняття російського громадянства, повісив над будинком український прапор. Цього було достатньо", - говорить журналіст.

Володимир Балух мав змогу виїхати на материкову Україну ще в самому початку "Русской весны". Але залишився доглядати хвору маму.

"Наталія Балух мешкає у Серебрянці. Село далеко від Сімферополя й її мало хто навідує. Вона має проблеми зі здоров'ям, зараз її навідують сусіди. Винує себе в арешті сина. Останній раз, коли бачились, вона повернулася до мене і сказала: "Я його вже не дочекаюся", - розповідає Антон Наумлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітям арештованих кримських татар погрожує ФСБ" - російський журналіст

"Проблема ще в тому, що Володимир Балух жив зі свого фермерського господарства. Зараз весна й час на польові роботи. Його літня мама сама нічого не може зробити. Це означає, що на весь рік він не має засобів для існування.Володимира можуть випустити, коли пообіцяє вести себе тихо. Але він на компроміси не згоден ", - пояснює журналіст.

9 лютого 2016 року співробітники ФСБ заарештували в Криму українського активіста Володимира Балуха. Це не перша спроба розібратися з Балухом. Під час попередніх обшуків на горищі будинку Володимира виявляли українські прапори. Враховуючи те, що процесуальні документи склали з порушеннями, Кримська правозахисна група вважає речові докази підкинутими, а справу сфабрикованою.

Зараз ви читаєте новину «"Я його вже не дочекаюсь" - матір кримського політвֹ'язня доглядають сусіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути