вівторок, 28 червня 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ЗСУ відкинули окупантів з трьох напрямків. Ворог рахує втрати

На Слов'янському напрямку ворог веде штурмові дії в напрямку Довгеньке – Долина. Створює умови для наступу на Слов'янськ. Основні зусилля зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм – Слов'янськ.

Спробу ворожого наступу в напрямку Довгеньке – Долина наші захисники рішуче зупинили та відкинули ворога назад. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Автор: t.me/truexanewsua
  ЗСУ відбили штурм у районах Єгорівка – Павлівка та Довгенське – Долина
ЗСУ відбили штурм у районах Єгорівка – Павлівка та Довгенське – Долина

Ворог обстріляв позиції наших військ із артилерії та реактивних систем залпового вогню. Провів повітряну розвідку безпілотниками в районі Грушувахи.

Загарбники штурмують Вовчоярівку – південну околицю Лисичанського НПЗ. Бойові дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лисичанську терористи обстріляли натовп людей з "Градів" – загинули вісім цивільних

Противник не полишає надії взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. Провів розвідку боєм у напрямку Миколаївка – Спірне. Вів наступ у зазначеному напрямку. Українські воїни успішно придушили всі ці спроби та змусили ворога відійти.

Також українські захисники відбили штурм у напрямку Єгорівка – Павлівка. Ворог із втратами відійшов.

На Лисичанському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка та Яковлівка.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, Виїмки, Покровського, Бахмута і Соледара. Також ворог проводить штурмові дії у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС. Бойові дії тривають.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Обстріляв Маяки та Тетянівку із ствольної артилерії.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках не наступає. Обстрілює із ствольної та реактивної артилерії Водяне, Авдіївку, Катеринівку, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівку. Завдав авіаударів поблизу Кам'янки, Авдіївки та Шевченко.

В ніч на 27 червня російські окупанти відкрили вогонь по Слов'янську Донецької області. Через обстріли постраждали декілька будинків. Також пошкоджена лінія електропередачі, тому деякі мікрорайони залишилися без світла.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ відкинули окупантів з трьох напрямків. Ворог рахує втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути