понеділок, 30 квітня 2018 11:40

На Донбасі завершилася АТО: розкрили подробиці "нового порядку"
3

Перелік населених пунктів Донецької та Луганської областей, що входять до зони бойових дій.
Фото: Роман Донік
Перелік населених пунктів Донецької та Луганської областей, що входять до зони бойових дій.
Перелік населених пунктів Донецької та Луганської областей, що входять до зони бойових дій.

На Донбасі 30 квітня завершується Антитерористична операція і набуває чинності розпорядження про особливий порядок.

Перелік населених пунктів Донецької та Луганської областей, що входять до зони бойових дій відповідно до нових правил у зв'язку з початком проведення Операції об'єднаних сил опублікував волонтер Роман Доник на своїй сторінці у Facebook.

"Всі інші населені пункти до кордонів з Харківською та Дніпропетровською областей входять до "зони безпеки". Для них до окремого розпорядження командувача операцією ОС нічого не змінюється", - уточнив волонтер.

Зазначається, що територією бойових дій вважається район, охоплений бойовими діями уздовж лінії зіткнення, де підрозділи ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів виконують завдання по недопущенню прориву бойовиків вглиб території держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як перемога України на Донбасі може стати поразкою

"Підставою для допуску в район проведення операції Об'єднаних сил для осіб, які не були залучені до забезпечення нацбезпеки і оборони є: проживання в районі особи або його найближчих родичів (при наявності відповідних документів), розміщення в районі проведення операції місць поховання близьких родичів або членів сім'ї, смерть близьких родичів або членів сім'ї в районі проведення операції, наявність права власності на об'єкти нерухомості в районі проведення операції", - зазначається.

Зміна формату антитерористичної операції на Операцію об'єднаних сил прописана в законі "про реінтеграцію Донбасу". Згідно з цим законом, в районі конфлікту головним тепер буде Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ. Він керуватиме силами і засобами ВСУ, інших військових формувань, МВС, Нацполіціі, які залучаються "до стримування і відсічі російської агресії в Донецькій і Луганській областях".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі завершилася АТО: розкрили подробиці "нового порядку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути