субота, 28 квітня 2018 13:08

Експерт пояснив, як перемога України на Донбасі може стати поразкою

Експерт пояснив, як перемога України на Донбасі може стати поразкою
Вирішення конфлікту на Донбасі у відповідності з Мінськими угодами може призвести до легальних російських військових баз на окупованій території. Фото:24tv.ua

Вирішення конфлікту на Донбасі у відповідності з Мінськими угодами може призвести до того, що на окупованих територіях виникнуть легальні російські військові бази.

Про це заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передає NewsOboz.org.

"Мінські угоди передбачають, що після примирення в окупованому Донбасі проводяться вибори за українським законодавством. Хто цій новообраній владі завадить звернутися до Росії з проханням про укладення військового союзу, як це сталося в Абхазії і Осетії, — каже Сунгуровський, - Це загрожує появою на Донбасі російських військових баз, причому на законній підставі і призведе до остаточного замороження конфлікту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українська армія вбиває дітей", - як на Донбасі "промивають мізки" школярам

Введення на Донбас миротворців, можливо лише за згодою Москви, вважає експерт.

"Якщо ми говоримо про розміщення миротворців на кордоні з Росією і Україною, то питання, як вони там з'являться. Через яку територію. Вони ж десантом там висаджуватися не будуть. Вони повинні будуть або зайти з боку Росії, або через ці окуповані території. Як вони там з'являться. Аж ніяк. Потрібно згоду Росії".

На невигідні для себе сценарії заспокоєння Донбасу Москва буде реагувати організацією бунтів на окупованих територіях, каже Сунгуровський.

Раніше Сергій Лавров, голова російського МЗС, вважає, що Україна готується силою захопити Донбас і не виконує Мінські домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, як перемога України на Донбасі може стати поразкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути