Ексклюзиви
субота, 11 липня 2020 09:30

На Донбасі загострення. Російські найманці вбили українського військового. За добу в режимі тиші 17 обстрілів

На Донбасі загострення. Російські найманці вбили українського військового. За добу в режимі тиші 17 обстрілів
На Донбасі бойовики вбили українського солдата. У відповідь мають три "двохсотих". Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

За минулу добу російські найманці, які окупували частину Донбасу, 17 раз обстріляли позиції українських військових. Один боєць ЗСУ загинув, троє отримали поранення, повідомили у прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"Під час обстрілів застосовували заборонені Мінськими домовленостями 120-ти і 82 мм міномети, а також гранатомети різних систем, крупнокаліберні кулемети, протитанкові ракетні комплекси і стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС у Facebook.

Найбільше дісталося позиціям у районі населених пунктів Причепилівка, Оріхове, Троїцьке, Хутір Вільний, Новотошківське, Новолуганське, Катеринівка, Водяне, Авдіївка, Невельського Лебединське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії розбили "кришталеву мрію" бойовиків

За даними української розвідки, по минулу добу наші захисники знищили трьох і поранили не менше трьох російських найманців.

"З початку поточної доби Збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Схід ", Окупанти застосували заборонені міномети 120 мм і 82 мм в Водяного. Втрата за поточну добу серед наших захисників є", - подитожіли в штабі ООС.

Нещодавно перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков заявив, що Мінські угоди не відображають нинішні реалії і потреби щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Через низку причин умови Мінських угод більше не відбивають реалій на сході України. Це найбільш очевидно в зв'язку з лінією дотику, яка була ретельно зафіксована в офіційних Мінських угодах. Лінія фронту, чинна на початку 2015 року, застаріла в результаті подальшої російської окупації ще 1800 квадратних миль української землі. Зрозуміло, що подібні аномалії позбавляють весь Мінський процес його логіки", - зазначив політик.

Наразі західний світ здається непевним у тому, як краще стримати "ревізіоністську Росію, що відроджується", вважає він.

"Україна є найбільш очевидним напрямом для стратегій стримування. В практичному плані це означає перегляд Мінського процесу та адаптацію рамок нинішнього діалогу з урахуванням геополітичних реалій. Зараз не час догматично чіплятися за чинні домовленості. Навпаки, творчі підходи необхідні для забезпечення глобальної безпеки і запобігання подальшій європейській дестабілізації", - написав віцепрем'єр.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загострення. Російські найманці вбили українського військового. За добу в режимі тиші 17 обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути