вівторок, 10 березня 2020 20:16

На Донбасі загинули двоє українських військових

На Донбасі загинули двоє українських військових
Бойовики 9 разів обстріляли українські позиції. Фото: ТСН

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ дев'ять разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики обстріляли українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: три рази поруч з населеним пунктом Піски – з протитанкового ракетного комплексу – 2 ракети, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. неподалік Новоселівки Другої – з міномету калібру 82 мм – 9 мін, а також з гранатометів різних систем; поруч з Авдіївкою – з міномета калібру 82 мм – 5 мін, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також чотири обстріли противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: два рази поблизу Оріхового – з мінометів калібру 120 мм ворог випустив 10 мін, з 82-мм міномету – 5 мін, а також вівся обстріл зі станкового протитанкового гранатомету; у районі Новоолександрівки – з міномету калібру 120 мм – 2 міни, а також 3 постріли з станкового протитанкового гранатомету; неподалік населеного пункту Хутір Вільний – з мінометів калібру 82 мм – 10 мін, а також зафіксовано обстріли з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів", - сказано у повідомленні.

Українські військові на усі ворожі обстріли відповідали прицільними вогневими ударами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один окупант сходив на концерт Кобзона: показали фото

Крім того, 10 березня, російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.

"Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав бойове травмування", - розповіли військові.

У госпіталі помер 23-річний український військовий Богдан Петренко, який 4 березня був тяжко поранений. Військовослужбовець після операції знаходився у комі, вийти з якої не зміг.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загинули двоє українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути