середа, 20 червня 2018 12:30

На Донбасі загинули 8 білорусів, які воювали за Україну

На Донбасі загинули 8 білорусів, які воювали за Україну
Імена загиблих білорусів, які воювали на Донбасі, внесли в "Книгу пам'яті загиблих за Україну". Фото: "Радіо Свобода"

На окупованому російськими найманцями Донбасі з 2014 року загинуло 8 білорусів, які воювали за Україну.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прізвища загиблих внесли в електронну "Книгу пам'яті загиблих за Україну, яку розробили активісти за підтримки Національного військово-історичного музею України.

Серед загиблих:

1. Будько Олександр Анатолійович, народився в Гомелі, загинув 17 листопада 2014 року в районі Дебальцева Донецької області. Похований в Чернігові.

2. Вяреніч Олег Володимирович (псевдонім "Леши"), народився в Лунінці, загинув 9 вересня 2016 року під Мар'їнкою Донецької області. Похований в селі Нова Парафіївка, Харківська область.

3. Гончаренко Василь Володимирович (псевдонім "Вагон"), народився в Новогрудку, помер 31 серпня 2014 року в "результаті захворювання і помилкового діагнозу". Похований в місті Біла Церква, Київська область.

4. Казачонок Дмитро Валерійович, народився в селі Засценки Дубровенского району Вітебської області, загинув 7 травня 2015 році за поселенням Луганське, Артемівський район, Донецька область. Похований в селі Куразвани, Гощанський район, Рівненська область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблого "за ДНР" білоруса не хотів відспівувати батюшка

5. Падаровскі Олег Геннадійович (псевдоніми "Сьняжок" і "Анубіс"), народився в Бресті, помер 3 листопада 2016 року в результаті важкого захворювання. Похований в Дніпрі.

6. Сокалачка Юрій Іванович, народився в селі Ластівки, Кобринський район, Брестська область, загинув 28 вересня 2014 року під час захисту Донецького аеропорту. Похований в Закарпатській області.

7. Турков Ігор Леонідович (псевдонім "Партизан"), народився в Новополоцьку, загинув 12 лютого 2015 року під час "зачистки" території від залишків незаконних збройних формувань біля села Логвинове, на трасі Дебальцево - Артемівськ, Донецька область. Похований в Дніпрі.

8. Черкашин Олександр Миколайович (псевдонім "Тарас"), народився в Бресті, помер 28 серпня 2015 роки від поранень, отриманих в бою біля села Біла Кам'янка, Донецька область. Похований в Брестському районі.

Тим часом суд у Гомельській обл. Білорусі засудив у листопаді 2017 року мешканця Річиці Віталія Митрофанова до 2 років обмеження волі. Він був найманцем на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загинули 8 білорусів, які воювали за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути