Ексклюзиви
середа, 05 червня 2019 21:31

На Донбасі від кулі снайпера загинув 22-річний сержант Владислав Бережний

На Донбасі від кулі снайпера загинув 22-річний сержант Владислав Бережний
У Владислава залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Фото: Svatove.city

На Донбасі у середу, 5 червня, ворожий снайпер вбив бійця 54-ї окремої механізованої бригади сержанта Владислава Бережного.

Владислав підписав довгостроковий контракт — до завершення АТО у 2015 році, на війну пішов у 18-річному віці. Другий контракт військовий підписав у 2017. 11 червня Владиславу мало виповнитися 23 роки. Про це з посиланням на військкомат повідомляє видання Сватове.City.

Владислав народився 11 червня 1996 року у місті Сватове Луганської області. Навчався у сватівській школі №6. Потім півроку працював на одному з місцевих підприємств. Після цього пішов на війну. В інтерв'ю журналістам у березні 2018 року Владислав розповів як прийняв таке рішення.

"Я і моя родина з самого початку були українських поглядів. Ми не хотіли, щоб в нашому місті, та й взагалі на Донбасі, був "русскій мір". І я вирішив стати на захист свого рідного краю. На той момент мені було 18 років. Пішов у військову частину, мені запропонували строкову службу або контракт. Я підписав довгостроковий контракт з 5-го січня 2015 року до завершення АТО. Звичайно, батьки були в шоковому стані, не хотіли, щоб я в такому ранньому віці йшов на війну, але потім вони мене підтримали", – розповідав Владислав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна близько: українським бійцям треба термінова допомога

Також військовий пригадав бойові операції, втрати у підрозділі.

"Особливо пам'ятаю дату 19 грудня 2017 року, коли був дуже важкий бій на Світлодарській дузі. Тоді ми разом із побратимами просунулися вперед і зайняли 1,5 км ворожих позицій – "ліс". На жаль, деякі мої друзі під час цієї операції загинули: "Ефа", "Сім'янин", "Шайтан", "Гюрза", "Санич"… Я їх буду пам'ятати завжди. Військовослужбовець "Піранья" отримав важке поранення, яке було майже несумісним з життям, але, на щастя, його вдалося врятувати, і зараз він знаходиться на лікуванні. Хочеться, щоб нам давали більше змоги воювати, проводити всілякі операції, віддавали команди просуватися вперед, щоб ми мали змогу визволяти нові й нові території-позиції", – пригадував боєць.

У Владислава залишилася дружина, шестирічна донька і дворічний син.

На Донбасі з початку доби бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню. Окупанти використали проти українських військових ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, автоматичну стрілецьку та снайперську зброю. Один український боєць загинув.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі від кулі снайпера загинув 22-річний сержант Владислав Бережний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути