середа, 27 червня 2018 18:27

На Донбасі стане тихо: Росія і Україна змогли домовитися про перемир'я

На Донбасі стане тихо: Росія і Україна змогли домовитися про перемир'я
Перемир'я на Донбасі: Україна домовилась з бойовиками і Росією. Фото: pogliad.ua

У Мінську Тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі за участі бойовиків ЛДНР ухвалили новий режим тиші.

Припинення вогню має розпочатися 1 липня 2018 року. Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ у Мінську Дарка Оліфер.

"У зв'язку з початком жнив Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підтверджує повну відданість сторін конфлікту всеохоплюючому, сталому та безстроковому режиму припинення вогню починаючи з 1 липня 2018 року за київським часом", – написала вона.

За її словами, гуманітарна підгрупа далі працює над звільненням утримуваних осіб та чекає на конструктивну реакцію Росії щодо українських пропозицій з цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я на Донбасі - росіяни заявили, що не контролюють конфлікт

"Ми готові до широкого компромісу задля того, аби люди повернулись додому", – додала Дарка Оліфер.

Крім того, військові Збройних сил України спільно з СММ ОБСЄ допомагатимуть безпечно дістатися місця роботи працівникам, які мешкають на території ОРДЛО.

Упродовж минулої доби, 26 червня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Ввечері російські окупаційні війська активізували бойові дії із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На деяких ділянках ворог вів вогонь із БМП та забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі стане тихо: Росія і Україна змогли домовитися про перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути