Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2020 16:04

На Донбасі сотні тисяч людей залишилися без пенсій — ООН

На Донбасі сотні тисяч людей залишилися без пенсій — ООН
Пенсіонери окупованого Донбасу не можуть отримати пенсії. Фото: pixabay.com

Закриття лінії розмежування 21 березня у зв'язку із пандемію коронавірусу залишило 300 тис. літніх людей без пенсій, понад 160 тис. не змогли скористатися готівкою.

Про це заявила координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані на онлайн-конференції, присвяченій наданню Японією Україні $4,2 млн допомоги, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні думати про людей і повинні робити все, щоб уникати нічних черг на пунктах і скупчень під час активізації бойових дій на лінії фронту. Крім того, що люди ризикують життям у таких умовах, така процедура перетину є особливо небезпечною в умовах пандемії, оскільки неможливо забезпечити соціальну дистанцію, санітарно-гігієнічні засоби або індивідуальний захист", — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усім до лампочки": мешканці окупованої Макіївки скаржаться на життя

Лубрані позитивно оцінила той факт, що Україна зробила певні гуманітарні ослаблення, щоб дати людям можливість перетнути лінію розмежування в разі гострої необхідності.

"Криза, пов'язана з пандемією Covid-19 і обмеження для припинення поширення вірусу, поглибили й без того скрутне становище вразливих категорій населення, яке постраждало від конфлікту. Закриття лінії розмежування 21 березня залишило щонайменше 300 тис. осіб похилого віку без пенсій, більше 160 тис. людей не змогли скористатися готівкою, тисячі сімей були розділені й не могли отримати життєво важливі послуги", — зазначила координаторка.

Також вона вказала на те, що в умовах пандемії коронавірусу конфлікт на Сході України триває і не виходить з фази загострення, піддаючи вразливі категорії населення ще більшій небезпеці.

Раніше стало відомо, що ОБСЄ на вихідних зафіксувала 80 вибухів на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі сотні тисяч людей залишилися без пенсій — ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути