Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2022 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі окупанти наступають на двох напрямках – деталі

На Донбасі окупанти наступають на двох напрямках – деталі
Росіяни намагаються захопити Соледар та Бахмут. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Вони намагаються створити сприятливі умови для заволодіння Соледаром та Бахмутом і розширити контрольовану територію на західній околиці Донецька.

На Слов'янському напрямку були обстріли біля Богородичного, Мазанівки, Гусарівки, Адамівки, Курульки, Хрестища, Сулигівки, Довгенького та Великої Комишувахи. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація, ракети, РСЗВ. Росія смертельно вдарила по цивільних на Донеччині

На Краматорському напрямку зафіксували обстріли зі ствольної, реактивної артилерії і танків в районах населених пунктів Сіверськ, Миколаївка, Стародубівка, Спірне, Крива Лука, Верхньокам'янське, Григорівка, Серебрянка, Райгородок та Каленики. Йшли стрілецькі бої.

"На Бахмутському напрямку росіяни обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру неподалік Яковлівки, Кодеми, Покровського, Роздолівки, Вершини, Бахмута та Соледара. Ворог вів наступальні та штурмові дії з метою покращення тактичного положення, успіху не мав", – йдеться у повідомленні.

На Авдіївському напрямку противник стріляв з артилерії та танків поблизу Пісків, Пречистівки, Шевченка, Володимирівки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів наступальні дії, бої тривають.

4 серпня близько 11:00 російські окупанти обстріляли місто Торецьк на Донеччині. Через це восьмеро цивільних загинули. Четверо поранені, серед них троє дітей, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зазначив, що влучили терористи у зупинку громадського транспорту. На той момент там було скупчення людей.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі окупанти наступають на двох напрямках – деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути