понеділок, 18 вересня 2017 12:26

На Донбасі має бути 60 тис. миротворців – Тука

  Тука: кількість миротворців на Донбасі має сягати 60 тис. осіб. Фото: daily.rbc.ua
Тука: кількість миротворців на Донбасі має сягати 60 тис. осіб. Фото: daily.rbc.ua

Якщо в ООН погодяться на створення миротворчої місії на Донбасі, то її чисельність має сягнути від 40 до 60 тис. осіб. У ній не має бути представників Росії та її союзників.

Про це в коментарі unn.com.ua заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Якщо взяти за зразок миротворчі операції, які проводили на Балканах, і порівняти з площею тих країн і площею неконтрольованих територій на Донбасі, то, за нашими оцінками, кількість миротворців має сягати від 40 до 60 тисяч осіб. Потрібно мати на увазі, що миротворці мають забезпечувати мир по всій неконтрольованій території, а не тільки або вздовж кордону, або вздовж лінії розмежування, як це пропонує Росія", – заявив Георгій Тука.

Він додав, що ні представників Росії, ні наближених до неї країн – Казахстану, Вірменії та інших, не має бути серед миротворців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення щодо миротворців на Донбасі не можуть прийняти без схвалення у Верховній Раді

Жертвами конфлікту в Донецькій і Луганській областях стали 383 людини. Місія вже підтвердила 383 жертви серед цивільного населення: 68 загиблих і 315 поранених.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі має бути 60 тис. миротворців – Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути