понеділок, 23 травня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На чотирьох напрямках знизилася інтенсивність боїв - Генштаб

На чотирьох напрямках знизилася інтенсивність боїв - Генштаб
Триває 89 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках зафіксували зниження інтенсивності ведення бойових дій.

Там ворог намагається закріпитися на досягнутих рубежах. Обстрілює позиції Сил оборони, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 23 травня.

"Ворог завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка й Микільське", - ідеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону наших військ і вийти на адміністративні кордони Луганської області.

Ситуація на сході України на 6:00, за даними Генштабу:

Лиманський напрямок, Донеччина

Активних бойових дій ворог не вів. Окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне й Діброва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через втрати в Україні ворог змушений знімати зі зберігання "раритетні" Т-62

Сіверськодонецький напрямок, Луганщина

Ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Сіверськодонецьку. Вів штурмові дії в районі Тошківки.

Бахмутський напрямок, Донеччина

Противник вів бойові дії в районі Олександропілля за підтримки артилерії. Зазнав вогневого ураження від Сил оборони. Зазнав втрат і відступив. Також ворог наступав у районах Липового й Трипілля, успіху не має.

Генштаб ЗСУ фіксує збільшення інтенсивності застосування Росією авіації на території України. Мета - знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні активних боїв.

Ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «На чотирьох напрямках знизилася інтенсивність боїв - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути