понеділок, 23 травня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Через втрати в Україні ворог змушений знімати зі зберігання "раритетні" Т-62

Через втрати в Україні ворог змушений знімати зі зберігання "раритетні" Т-62
На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Фото: defence-ua.com

Для поповнення втрат озброєння та військової техніки російські окупанти використовують техніку, що була уражена й відремонтована на ремонтно-відновлювальних підприємствах.

За результатами втрат під час бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання застарілі танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формують для відправлення в Україну, повідомив 23 травня Генеральний штаб Збройних сил у Facebook.

"На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки й заходах з інженерного обладнання позицій. Ворог обстрілював українські позиції оборони зі ствольної та реактивної артилерії", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до затяжних боїв на півдні України - ISW

На Бессарабському напрямку на території Придністровського регіону республіки Молдова значних переміщень особового складу й техніки не фіксується, звітує Генштаб.

Серійне виробництво Т-62М розпочалося 1962 року. Ці танки мали піти на металобрухт ще 2013-го, але росіяни залишили їх як мобілізаційний резерв у кількості до 900 одиниць (реальна цифра менша, бо Т-62М на постійній основі знімали з резерву й передавали військам Асада в Сирії).

Загалом експеримент із "мобілізації" Т-62М Кремль відпрацював 2018 року під час спеціальних навчань підрозділів матеріально-технічного забезпечення. Щоправда, офіційно тоді "підняли" не більш як кілька десятків застарілих танків, які згодом перекинули на Донбас та в Сирію.

Війна в Україні входить у завершальну фазу. Перед Києвом стоїть завдання звільнити тимчасово окуповані й захоплені території. Російські окупанти діють примітивно й передбачувано. Кремль хоче перейти до затяжної фази війни, але Києву це вкрай невигідно.

Зараз ви читаєте новину «Через втрати в Україні ворог змушений знімати зі зберігання "раритетні" Т-62». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути