середа, 27 липня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

На Бахмутському напрямку ворог тікав під прицільним вогнем ЗСУ

На Бахмутському напрямку ворог тікав під прицільним вогнем ЗСУ
На Донбасі окупанти обстрілюють позиції наших військ по всій лінії зіткнення. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку ворог вів стрілецькі бої в районі населеного пункту Соледар. Успіху не мав.

Провів розвідку боєм біля Семигір'я. Зазнав втрат і відійшов. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Бахмута, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Покровського та Нью-Йорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили плани РФ на Донбасі

На Слов'янському напрямку окупанти обстрілювали із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Норцівка, Богородичне, Долина, Чепіль, Велика Комишуваха, Адамівка, Мазанівка, Гусарівка та інших.

На Краматорському напрямку гатив неподалік Кривої Луки, Закітного, Спірного, Григорівки, Тетянівки та інших населених пунктів. З авіації вдарив біля Серебрянки. Активно задіював безпілотники. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Верхньокам'янське. Успіху не мав. Відійшов.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілює цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Времівка, Красногорівка, Мар'їнка, Карлівка, Опитне, Вугледар, Гуляйполе, Кам'янське та низки інших. В районі Павлограда зафіксовано ворожий безпілотник.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська Російської Федерації нібито "звільнять" територію Донецької області до кінця серпня. Про це сказав перший заступник "голови мінінформації" так званої ДНР Данило Безсонов. Терорист не уточнив, про серпень якого року ідеться.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Агресори тричі змінювали "дедлайн" захоплення Луганської області, однак "прогнози" не справджувалися. Про "звільнення" Луганської області загарбники звітували кілька разів, але досі не змогли вийти на адмінкордони регіону. Два населені пункти продовжують контролювати ЗСУ. Там точаться запеклі бої.

Зараз ви читаєте новину «На Бахмутському напрямку ворог тікав під прицільним вогнем ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути