пʼятниця, 19 червня 2020 11:14

МЗС прокоментувало участь жителів ОРДЛО у російському референдумі

МЗС прокоментувало участь жителів ОРДЛО у російському референдумі
У МЗС України прокоментували голосування жителів ОРДЛО на російському референдумі. Фото: pixabay.com

У Міністерстві закордонних справ України назвали заяви російської окупаційної адміністрації про голосування жителів тимчасово окупованих територій Донбасу з незаконно виданими паспортами громадянина РФ на російському референдумі про зміни до Конституції черговою спробою порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Як йдеться в офіційній заяві відомства, Україна разом з іноземними партнерами неодноразово вказувала на те, що незаконна паспортизація на окупованих територіях Донбасу розглядається як свідомий крок, спрямований на руйнування Мінських домовленостей, стороною яких є РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат пояснив, для чого Путіну загострення на Донбасі

Проведення голосування на території тимчасово окупованого Криму, як і всі попередні так звані вибори окупантів, також є незаконними з точки зору українського законодавства та міжнародного права.

Результати незаконного голосування на території анексованого півострова будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародною спільнотою, говориться у заяві.

"Спільною відповіддю на незаконні дії РФ має бути посилення політико-дипломатичного та санкційного тиску на державу-агресора. Залучення до участі у російському референдумі власників незаконно виданих паспортів громадянина РФ у Криму та на Донбасі спотворює і ставить під сумнів результат загальноросійського голосування", - говориться в повідомленні.

Парад все-таки буде: у питанні скасування параду Перемоги в Криму на самопроголошеного прем'єра Сергія Аксьонова натиснула влада сусідньої Росії.

Зараз ви читаєте новину «МЗС прокоментувало участь жителів ОРДЛО у російському референдумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути