Ексклюзиви
понеділок, 24 квітня 2017 07:50

Москва прокоментувала підрив авто ОБСЄ

Москва прокоментувала підрив авто ОБСЄ
В МЗС РФ закликали провести ретельне і об'єктивне розслідування. Фото: ZN

Обставини інциденту з підривом автомобіля ОБСЄ в Луганській області України вказують на можливість провокації, спрямованої на зрив врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Росії.

"Обставини події вказують на високу імовірність провокації, спрямованої на підрив процесу врегулювання конфлікту на Донбасі. Очевидно, що подібні інциденти і загальна ескалація напруженості вигідні тим, хто не зацікавлений у виконанні політичних, економічних і гуманітарних положень мінського "Комплексу заходів", - сказано у заяві.

У МЗС РФ закликали провести ретельне й об'єктивне розслідування та притягнути винних до відповідальності, а також почати переговори на рівні Києва, Донецька і Луганська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від вибуху авто ОБСЄ загинув громадянин США

Крім цього, в МЗС Росії вважають, що інцидент "підтверджує гостру необхідність належного гарантування безпеки спостерігачів ОБСЄ, що зафіксовано в мандаті місії і не раз зазначалося лідерами країн нормандського формату".

23 квітня на фугасі підірвався автомобіль зі спостерігачами ОБСЄ. Загинув один зі співробітників патруля Спеціальної моніторингової місії організації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Москва прокоментувала підрив авто ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути