пʼятниця, 06 серпня 2021 15:17

Морпіхи влаштували видовищні навчання біля Азовського моря. З артою, танками, авіацією і кораблями
18

рекордну кількість людей: і основу батальйону, й інші дружні підрозділи Морської піхоти
Фото: Donbas Frontliner, Андрій Дубчак
До навчань залучили й артилерію, і бронетехніку, і авіацію, і військові судна

На Приазов'ї пройшли бойові навчання 503-го окремого батальйону морської піхоти.

"Заходи такого масштабу відбувалися чи не вперше: до навчань залучили й артилерію, і бронетехніку, і авіацію, і військові судна. І, головне, рекордну кількість людей: і основу батальйону, й інші дружні підрозділи Морської піхоти", - повідомив волонтерський фонд допомоги армії "Повернись живим".

Командир батальйону Вадим Сухаревський на позивний "Барсук" одразу ж дістав "поранення", за умовами навчань. Командування взяв на себе його заступник. Бійцям та командирам довелося на власний розсуд реагувати на позаштатні ситуації.

"Знаючи Вадима, важко уявити собі бійця, який служить під його командою і в розпалі бою не знатиме, що ж йому робити", - пишуть волонтери.

Бійці відпрацювали на відмінно. Сили батальйону висунулися в район умовного зіткнення, рознесли ворожі укріплення, відбили ворожий десант та змусили залишки сил ворога до вічного перемир'я.

Військові відпрацювали й окремі кризові ситуації: подолання мінних перешкод, маневрування, евакуацію поранених, ремонт техніки в умовах бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тероборонівці десантували диверсантів у горах: волонтери показали відео

"На кораблях частина особового складу прибула в район проведення навчань, пересіли на моторні надувні човни і так десантувалися на берег, піднялись та закріпились на визначених позиціях, – розповідає про перебіг операції Олексій Годзенко, пресофіцер 503-го окремого батальйону морської піхоти, виданню Donbas Frontliner. – У цей момент, після артилерійської підготовки, основна частина підрозділу на БМП та з танками вирушила в сторону укріплень противника, по дорозі відпрацювала багато таких штатних на війні ситуацій, як мінні поля, необхідність термінового маневру, евакуація поранених із поля бою, виведення з ладу, скажімо, тих самих танків, які мали тут серйозну роль. Після цього противника вибили з його позицій, вийшли на узбережжя, помітили підкріплення з моря і його також знищили штатними силами та засобами".

У Києві з 7 до 13 серпня заплановані навчальні збори військовозобов'язаних та резервістів територіальної оборони столиці. Вони відпрацьовуватимуть практичні дії з оборони міста. Під час навчань 10-12 серпня можуть лунати "вибухи". Киян просять не лякатися.

Зараз ви читаєте новину «Морпіхи влаштували видовищні навчання біля Азовського моря. З артою, танками, авіацією і кораблями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути