середа, 05 грудня 2018 18:30

Морпіхи тестують десантні катери "Кентавр" у відкритому морі

Морпіхи тестують десантні катери "Кентавр" у відкритому морі
Десантно-штурмові катери "Кентавр-ЛК" виготовляють на київському заводі "Кузня на Рибальському" / фото: Міноборони

Бійці 36-ї бригади морської піхоти проводять випробування нових десантно-штурмових катерів моделі "Кентавр-ЛК" в Чорному морі поблизу Одеси.

"Створені на базі бронекатерів типу "Гюрза-М" десантно-штурмові катери "Кентавр-ЛК" морпіхи перевіряють під час ходових випробувань на стійкість, а також спорядження та систему озброєння", - розповів представник ВМС ЗСУ Василь Радчук, передає "Укрінформ".

Радчук зазначив, що пізніше катерам належить пройти державні випробування.

"Кентаври" здатні розмістити на борту до 36 десантників, катери оснащені двома пусковими установками 80-міліметрової реактивної системи залпового вогню, двома бойовими модулями з кулеметами калібром 12,7-мм, а також 40-міліметровим гранатометом і системою для димових завіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москітний" флот як 21-річний підсумок розділу? Або "Гюрза-М" (Macrovipera lebetina) проти "Мангуста" (Herpestidae)

Максимальна швидкість десантно-штурмового катера до 50 вузлів, що досягається двома двигунами виробництва Нової Зеландії.

Екіпаж катера складається з п'яти осіб. Дальність плавання — не менше 500 миль. Довжина десантно-штурмового катера - 24 м, ширина 4,8 м.

Раніше перший десантно-штурмовий катер проекту "Кентавр", побудований на київському суднобудівному заводі "Кузня на Рибальському" на замовлення Міністерства оборони України, перебазували із Києва до Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Морпіхи тестують десантні катери "Кентавр" у відкритому морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути