вівторок, 22 листопада 2022 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мобікам" у так званій ЛНР видають форму загиблих росіян

"Мобікам" у так званій ЛНР видають форму загиблих росіян
Екіпірування, яке надходить до так званої ЛНР, можна придбати на місцевих ринках. Мобілізованим в так званій ЛНР видають форму загиблих та поранених росіян. Фото: Армія Inform

В окупованому росіянами Рубіжному на Луганщині люди самостійно лагодять дахи та вікна.

У місті досі немає води і світла, повідомив 22 листопада голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"У захоплені 2022 року міста люди якщо і повертаються, то лише на кілька днів. Більше не витримують. Розуміють, що жити там, а тим більше узимку, неможливо. Зокрема, рубіжани досі сидять навіть без світла і води. Ті, у кого вціліли вікна, намагаються обігріти приміщення за допомогою газу. Всі інші самостійно шукають можливість відремонтувати дахи та засклити віконні отвори", ‒ йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбиті атаки, катівня і знищені склади РФ: найголовніше зі зведення Генштабу

У менших прифронтових населених пунктах, що зараз в окупації, ситуація ще гірша. Зокрема, у Новокраснянці поряд із Кремінною відсутні не лише будь-які комунікації, а й продукти харчування – ані на продаж, ані гуманітарні. Ніхто вже давно нічого не завозить. Місцеве населення чекає на Збройні сили України.

Тим часом екіпірування, яке надходить до так званої ЛНР, можна придбати на місцевих ринках. Мобілізованим у псевдореспубліці видають форму загиблих та поранених.

"Примусово мобілізовані отримують форму, у кишенях якої знаходять особисті речі попередніх власників, тобто важкопоранених чи загиблих", ‒ додав Гайдай.

Показали, який вигляд має нещодавно звільнена Збройними силами України Макіївка на Луганщині.

У центрі Макіївки та в розбитих будинках і досі лежать тіла загиблих росіян. На вулицях немає жодної живої душі, а в селищі вже майже не залишилося жодного вцілілого будинку. Не вціліла і вежа стільникового зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «"Мобікам" у так званій ЛНР видають форму загиблих росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути