вівторок, 24 липня 2018 15:00

"Місто прислухається, чи б'ється його серце" - як живе окупований Алчевськ

"Місто прислухається, чи б'ється його серце" - як живе окупований Алчевськ
Алчевськ помирає: жителі розповіли про будні міста в окупації. Фото: Реальная газета

Жителі окупованого бойовиками ЛНР Алчевська поділилися своїми думками щодо майбутнього міста.

2014 року місто з населенням у 111 тисяч людей опинилося під контролем російських терористів. Дохідними і популярними місцями роботи були металургійний комбінат і коксохімічний завод, пише Реальная газета.

"Алчевськ, на відміну від півмільйонного Луганська, не зазнав суттєвої кризи з приходом війни. До 2017-го, поки Алчевський меткомбінат працював на Україну, люди були з зарплатами. Зупинку заводу після так званої блокади Донбасу згадують з болем", - йдеться у повідомленні.

У 2018-му терористи гучно "перезапустили" віджатий металургійний комбінат. Нове "керівництво" відзвітувало, що за перші 2 місяці цього року виплавлено 16 тисяч тонн чавуну. 8 тисяч тонн на місяць. У довоєнний 2013-й, крім сталі та металопрокату, комбінат виплавив 3,8 мільйона тонн чавуну. Більш як 316 тисяч тонн на місяць.

"Металурги бачать у промисловості майбутнє, у тому числі і для своїх дітей. І вірять: молодь повернеться до Алчевська, коли комбінат запрацює в повну силу", - йдеться у повідомленні.

До Дня металурга - третю неділю липня, у центрі бойовики організували концерт. Близько 1000 людей прийшли послухати живий виступ артистів. По місту упереміш із закликами вступати до батальйона "Привид" розвішені звернення до металургів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький курорт повеселив мережу світлинами з "креативними ресторанами"

"Місто металургів святкує своє свято тихо, прислухаючись, чи продовжує битися його серце, гримить по ночах - комбінат, чи стукає потягами по венах-рейках його продукція і куди вона поїде завтра?" - відзначає видання.

"Було краще, стало погано. Раніше всі працювали. Людина приходить із в'язниці, її за руку - і на роботу. А тепер тільки крадуть", - розповідають на відео пенсіонери.

Українські переселенці, що втекли до Росії, опинилися заручниками порожніх обіцянок уряду Володимира Путіна. Про нелегку долю біженці розповіли на камеру.

Зараз ви читаєте новину «"Місто прислухається, чи б'ється його серце" - як живе окупований Алчевськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути