вівторок, 24 липня 2018 12:34

"Путін кинув" - українські переселенці розповіли про життя в Росії

"Путін кинув" - українські переселенці розповіли про життя в Росії
Війна на Донбасі: біженці поділилися історіями життя в Росії. Фото: Обозреватель

Українські переселенці, що втекли до Росії, опинилися заручниками порожніх обіцянок уряду Володимира Путіна.

Про нелегку долю біженці розповіли на камеру, поскаржившись на відсутність житла, роботи і матеріального забезпечення. Відео поширив боєць АТО Жека Чан у Facebook.

"Поширюються завідомо неправдиві чутки, що прибулим з України видають по 800 рублів і надають квартири. Все говорять-говорять, нічого тут такого немає. Ні копійки грошей, ні роботи, ні житла - нічого. Просто живуть тимчасово та незрозуміло, яка їхня доля. А через місяць сказали, що виселять на вулицю", - кажуть чоловіки.

Біженка розповіла, що пункт розподілу біженців знаходився в окупованому Сімферополі.

"Ми всі металурги, промисловці, а нас привезли на сільське господарство. Тут більше половини українців, а роботи навіть для місцевих немає. У Таганрозі ми були, потім нас вивезли. Їхали до Самари, а висадили у Сизрані. Жили у військкоматі. Потім привезли до Тюмені... Ні соків, ні печива, ні овочів діти не бачать, нічого не дають. Однією молочкою годують, а діти у нас молочку не їдять", - скаржаться жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадського міністра вразили реалії життя у "сірій" зоні Донбасу

У свою чергу, користувачі зловтішалися в коментарях під відео.

"Сподіваюся, що все це чмо перекинуть ближче до Полярного кола, де унти коштують, як у нас хороша машина. Нехай насолоджуються "русским миром". Іуди. Це ваші 30 срібняків", "Вас ще годують? Даремно!", "Зрадників ніде не люблять", - пишуть користувачі.

В ефірі російського телеканалу "Росія 24" показали пропагандистське відео про війну на Донбасі. У соцмережі користувачі висміяли відео.

Зараз ви читаєте новину «"Путін кинув" - українські переселенці розповіли про життя в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути