середа, 07 квітня 2021 04:37

Місія ОБСЄ підтвердила загибель дитини в ОРДЛО

Місія ОБСЄ підтвердила загибель дитини в ОРДЛО
В ОБСЄ підтвердили загибель хлопчика в ОРДЛО. Фото: РБК

Звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджує загибель п'ятирічної дитини від вибуху в непідконтрольному українському уряду населеному пункті Олександрівське.

Представники місії змогли поспілкуватися з родичами загиблої дитини, зокрема, з бабусею. Та розповіла спостерігачам, що в момент вибуху перебувала в будинку, потім почула вибух і побачила сірий і білий дим, йдеться в звіті СММ ОБСЄ.

"Вона розповіла, що коли вона вийшла на вулицю, побачила онука, який лежав на землі, і помітила фрагменти осколків і сліди пошкоджень на паркані", - вказується в повідомленні.

Представники місії також поспілкувалися зі співробітниками моргу в окупованому Донецьку, куди доставили тіло дитини. Там розповіли, що дитина померла від вибухової травми та численних осколкових поранень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба обговорив з головою ОБСЄ загострення ситуації в Україні

3 квітня 2021 року російські пропагандистські ЗМІ та підконтрольні бойовикам ресурси повідомили про загибель п'ятирічного Владислава Шихова в н/п Олександрівське біля Єнакієвого (20 км від лінії розмежування). Російські пропагандисти, Кремль і представники незаконних збройних формувань негайно почали намагатися заробити політичний капітал на цій темі.

Серед іншого, бойовики запустили фейк, що хлопчик загинув нібито від удару українського безпілотника, хоча українська армія в той день не проводила ніяких польотів над територією, де стався інцидент. З іншого боку, окупанти постійно мінують все навколо, з 2014-2016 років в землі залишилося чимало боєприпасів, а нещодавно українськими військовими був виявлений іграшковий літачок, який запустили бойовики, оснастивши його вибухівкою. Будь-який з цих факторів міг бути справжньою причиною загибелі дитини.

Зараз ви читаєте новину «Місія ОБСЄ підтвердила загибель дитини в ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути