Ексклюзиви
субота, 03 квітня 2021 21:59

Кулеба обговорив з головою ОБСЄ загострення ситуації в Україні

Кулеба обговорив з головою ОБСЄ загострення ситуації в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з чинною головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде загострення Росією безпекової ситуації і закликав відкрити додаткові передові патрульні бази ОБСЄ вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України. Кулеба звернув особливу увагу на зростання протягом останніх тижнів інтенсивності російської пропаганди, зокрема системні спроби поширювати дезінформацію про нібито підготовку України до здійснення військової ескалації.

Глава МЗС України запевнив співрозмовницю, що подібні звинувачення не мають нічого спільного із дійсністю, адже Україна залишається відданою політико-дипломатичним шляхам врегулювання конфлікту та деокупації українських територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пов'язав ескалацію на Донбасі з санкціями проти Медведчука

Діюча Голова ОБСЄ запевнила у подальшій незмінній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. Сторони обговорили шляхи вирішення проблемних безпекових та гуманітарних питань у зоні російсько-українського збройного конфлікту.

Дмитро Кулеба наголосив на критичній важливості чітких і сильних дипломатичних сигналів, аби демотивувати Росію від будь-яких подальших деструктивних дій: "Ми всі маємо залишатися дуже пильними та непохитними. Чим сильнішими будуть дипломатичні сигнали зараз, тим зрозуміліше буде для Росії, що за будь-який новий виток ескалації їй доведеться сплатити високу ціну".

Раніше віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков назвав єдиний шлях врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба обговорив з головою ОБСЄ загострення ситуації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути