четвер, 01 серпня 2019 11:48

Мінські угоди насправді не мінські - Порошенко

Мінські угоди насправді не мінські - Порошенко
Рішення про припинення вогня прийняли на саміті НАТО - Порошенко. Фото: Facebook

Питання припинення вогню на Донбасі у вересні 2014-го вирішувалося не у Мінську.

"5 вересня, скоро буде п'ятиріччя. Воно вирішувалося не в Мінську. 5 вересня вирішувалося в Уельсі, Кардіффі на саміті НАТО. Я про це вперше кажу. Це було диво. Ніхто не вірив тут у нас, коли я їхав на саміт НАТО, що нам вдасться підписати і зупинити російський наступ", - сказав п'ятий президент Петро Порошенко в інтерв'ю "Українській правді".

Мінські домовленості почали діяти не з дванадцятої ночі, а з вісімнадцятої. Десантники 95-ї та 79-ї бригад під керівництвом Віктора Муженка і Михайла Забродського мали повернутися з рейду.

"Якби не було цього рейду, то, можливо, і "Мінська" би не було. Бо вони не розуміли, які у нас сили в тилу, і постійно отримували інформацію про те, що підрозділи російської армії ведуть бої з невідомо звідки з'явившимися українськими десантниками. На вісімнадцяту годину вони вийшли за лінію зіткнення і набув чинності "Мінськ", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив, навіщо призначив Гладковського

Порошенко вважає, що тоді був зруйнований план Володимира Путіна знищити Україну та покарати за Революцію гідності.

Коли я займав пост глави держави, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук не мав такого впливу, як зараз, сказав п'ятий президент України Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Мінські угоди насправді не мінські - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути