четвер, 01 серпня 2019 10:10

Порошенко розповів про відносини з Медведчуком

Порошенко розповів про відносини з Медведчуком
Президент не заарештовує. Якщо ви вважаєте, що функція президента - заарештовувати, то це не запит на справедливість. Це запит на помсту, - Порошенко. Фото: Дмитра Ларіна

Коли я займав пост глави держави, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук не мав такого впливу, як зараз.

Сказав п'ятий президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню "Українська правда".

І додав, що Медведчуку вдалося посилити свої позиції після того, як він програв президентські вибори-2019.

"За Порошенка він навіть не балотувався. За Порошенка він навіть не намагався забезпечити такий вплив на інформаційні канали", - сказав він у відповідь на репліку журналістки, що саме за час його президентства Медведчук став одним із найпотужніших гравців у внутрішній політиці, а зараз вже має представництво13% у Раді.

На питання, чому він не міг протидіяти Медведчуку, Порошенко відповів: "А чому я не міг протидіяти? Медведчук при мені голову не міг підняти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив, навіщо призначив Гладковського

Журналістка також запитала, чому після візиту до Москви Медведчук і тодішній кандидат у президенти Юрій Бойко не були заарештовані.

"Хороша ідея, фантастична. Тільки президент не заарештовує, - сказав Петро Олексеевич. - Якщо ви вважаєте, що функція президента - заарештовувати, і це виправдовується або пояснюється запитом суспільства, то це не запит на справедливість. Це запит на помсту".

Він повідомив, що востаннє бачився з Медведчуком 8 місяців тому перед його поїздкою на засідання Тристоронньої контактної групи.

"Предметом моїх зустрічей із Медведчуком була виключно діяльність Тристоронньої контактної групи, полонені, а також передача пропозицій української сторони Путіну. Тому що у мене телефонних переговорів із Путіним за останній час не було, і єдине, що йому могли передавати, ось це", - додав Порошенко.

Адвокат Порошенка спростував заяву ДБР про 11 проваджень. Сказав, що проти Петра Порошенка не відкрито жодної кримінальної справи. Його не вважають підозрюваним у жодному з 11 проваджень, про які заявляв начальник ДБР Роман Труба.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів про відносини з Медведчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути