Ексклюзиви
субота, 15 жовтня 2022 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Міномети, танки, артилерія: Росія масовано атакувала Україну

Міномети, танки, артилерія: Росія масовано атакувала Україну
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 14 жовтня, російські окупаційні війська продовжили тероризувати Україну збройними атаками.

Лише на Волинському та Поліському напрямках обстановка була без суттєвих змін. На інших напрямках противник не припиняв обстріли, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 15 жовтня.

На Сіверському напрямку гатив з реактивної артилерії в районі населеного пункту Рожковичі Сумської області.

"Також окупанти проводили розвідку в районі населеного пункту Блешня Чернігівської області з використанням БпЛА, який вдалося збити", – йдеться у зведенні.

На Слобожанському напрямку ворог обстрілював з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Гатище, Вовчанські Хутори, Стариця та Дворічне.

На Краматорському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Верхньокам'янське, Вишневе, Греківка, Григорівка, Зарічне, Ковалівка, Макіївка, Надія, Нововодяне, Ольгівка, Першотравневе, Роздолівка, Табаївка, Терни та Ямполівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен другий поранений на фронті росіянин приречений на смерть ‒ Генштаб

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Одрадівка, Зеленопілля, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк. На Авдіївському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Кам'янка, Тоненьке, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Опитне, Невельське, Мар'їнка та Красногорівка.

Зазначається, що на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не вів та продовжує інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій.
"Обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 20 районів населених пунктів. Серед них – Велика Новосілка, Времівка, Золота Нива, Вугледар, Павлівка, Микільське та Новоданилівка", – додали в Генштабі.

На Південнобузькому напрямку атаки зазнали райони понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Місто Запоріжжя за поточну добу зазнало вже двох ворожих атак. Вночі 15 жовтня окупанти обстріляли його з дронів -камікадзе. Під ранок по обласному центру завдали ракетного удару.

Інформації про постраждалих та руйнування поки що немає.

Зараз ви читаєте новину «Міномети, танки, артилерія: Росія масовано атакувала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути