вівторок, 25 вересня 2018 14:58

Міномет "Молот": у військовій прокуратурі прокоментували черговий вибух

Міномет "Молот": у військовій прокуратурі прокоментували черговий вибух
Міномет "Молот": військовий прокурор розповів про причини вибуху. Фото: obozrevatel

У каналі ствола міномета "Молот" вибухнула міна, внаслідок чого травмовано 2 військових.

Інцидент стався у зоні проведення операції Об'єднаних сил. За попередніми даними, розрив стався через неправильну підготовку до стрільби, зокрема, йдеться про зберігання міномета.

Стан поранених задовільний. Відкрите кримінальне провадження за статтею "Порушення правил поводження зі зброєю". Обставини події з'ясовує військова прокуратура Донецького гарнізону.

"Оглянуто місце події, вилучено необхідні речі, предмети та документи, проводиться комплекс інших слідчих та процесуальних дій, спрямованих на детальне з'ясування усіх обставин вибуху. Вирішується питання про призначення до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи", – повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міномет "Молот" вибухнув на бойовій позиції: є постраждалі

Крім того, у ГПУ зазначили, що на завершальному етапі перебуває експертиза за фактом вибуху міномета на території Рівненського полігону.

Міномети М-120–15 "Молот" виготовляють із 2016-го. У війська передали 280 одиниць. Востаннє вибухнув 6 липня на полігоні в Рівненській області - вбив 3 військових, 9 поранив.

Зараз ви читаєте новину «Міномет "Молот": у військовій прокуратурі прокоментували черговий вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути