вівторок, 20 березня 2018 09:24

"Мій чоловік воював на боці ополчення" - терористку виганяють з Росії

"Мій чоловік воював на боці ополчення" - терористку виганяють з Росії
Росія - кинула: терористку депортують в Україну. Фото: Вконтакте

Бойовиків, які мають українське громадянство, депортують з Росії в Україну. Їх позбавляють дозволів на право перебування на території Росії.

Про це в інтерв'ю розповіла українка, яка підтримує угруповання проросійських бойовиків Ірина Воронцова, передають "Новости Донбасса".

За її словами, проживає в Росії, де має вид на проживання, надавала допомогу угрупованням бойовиків.

"Ніхто не звертає уваги на ту проблему, що ці люди в Україні не матимуть прав, швидше за все, їм там загрожує тюремне ув'язнення", - сказала вона.

Воронцовій заборонили в'їзд на територію РФ і це стало підставою для анулювання раніше виданого дозволу на проживання. Їй загрожує депортація в Україну за участь в акції, що відбулася в Петербурзі з нагоди 100-річчя Жовтневої революції. Сама Воронцова вважає, що якщо її виженуть в Україну, їй загрожує до 15 років в'язниці.

Крім того, захисники бойовиків оскаржують рішення МВС і вимагають від російської влади надати їй політичний притулок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мав зуби з жовтого металу" - на Донбасі ліквідували російського терориста Гогіна – фото

"Депортація мені загрожує тюремним строком за підтримку терористичної організації. Це, як мінімум, тюремний термін від 9 до 15 років дають ... Мій чоловік воював на боці ополчення, але для суду це не є доказом. Виглядає дивно - Росія ж допомагає ДНР ... Якщо ми - країна агресор і ми з ними воюємо, чому ми туди когось віддаємо", - сказала Воронцова.

Вона зазначила, що "законодавчо не визначений статус доровольця Донбасу в Росії".

Українські активісти виступили проти російського пропагандиста Захара Прилєпіна на книжковому салоні в Парижі. Українці протестували проти анексії Криму та заходу Прилєпіна, наголошуючи на його участі у бойових діях на боці ДНР та викривленні фактів у його книзі про події на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Мій чоловік воював на боці ополчення" - терористку виганяють з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути