Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2016 09:37

Ми стоїмо на порозі кривавих подій - Касьянов

Ми стоїмо на порозі кривавих подій - Касьянов
Юрій Касьянов

Напередодні можливого наступу ворога на передовій замало українських військових.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив волонтер і військовий експерт Юрій Касьянов.

"Ситуація на фронті не тільки загострилася. Я б навіть сказав, що ми стоїмо на порозі масштабного наступу ворога. Противник закінчив підтягувати резерви. Ближче до передової розміщує бронетехніку. Накопичив запаси боєприпасів. У лікарнях звільняють місця для поранених. Поповнюють запаси знеболювальних і протишокових засобів. Можливо, підготовкою вони намагаються залякати нашу владу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики готують лікарні для поранених під час наступу

На передовій бракує військових, вважає експерт. Бойові частини укомплектовані на 60%.

"Людей мало. Навіть при тому, що досі не демобілізована шоста хвиля. Бойові частини на передку укомплектовані відсотків на 60. Місцями людей не вистачає катастрофічно. Тих, хто має стояти біля кулемету. Чи бути на посту.

Не таємниця, що на фронті немає не те щоб 70 тисяч військових, навіть про 40 тисяч мова не іде. Та й не в кількості справа. А в стратегії. У нас зараз політика тупого стримування противника. Справжня війна починається раптово. А ми сидимо і ждемо. У цей час керівництво держави втрачає довіру суспільства. Я думаю, що ми зараз на порозі подій, які супроводжуватимуться великою кров'ю", - заявив Юрій Касьянов.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони на контрактну службу з початку 2016 року записалися 43 тис. військовослужбовців. Лише з початку липня прийшли 6 тис. солдатів і сержантів. Та 760 офіцерів. Проте в серпні-вересні має відбутися демобілізація шостої хвилі.

Зараз ви читаєте новину «Ми стоїмо на порозі кривавих подій - Касьянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути