субота, 12 квітня 2014 12:59

"Ми готові померти в облдержадміністрації" - донецькі сепаратисти не збираються здаватись
10

Фото: Тетяна Заровна

Вчора, в той час, коли в Донецьку Арсеній Яценюк спілкувався з лідерами східної України, до будівлі торгово -промислової палати прийшли представники "Донецької республіки" з вимогою визнати незалежність Донбасу.

- У нас вже 5 днів тут Донецька народна республіка! Навіщо сюди Яценюк з'явився, ми його не кликали. Він для нас ніхто. Крим - Донбас - Росія - наш лозунг. Російський прапор - це наш прапор, - заявив журналістом один з протестувальників. - Владу в Києві обрали на Майдані, а ми Майдану ніколи не підкоримося. Ми готові померти в облдержадміністрації. І амністія Яценюка нам не потрібна.

Поруч свій міні-пікет проводили двоє городян з прапором України, які виступали за єдність.

- Треба зробити все для того , щоб ті особи , які захопили приміщення і знаходяться там із зброєю, вийшли з цих приміщень без силової операції , - сказав Арсеній Яценюк після закінчення зустрічі з лідерами Сходу.

При цьому на питання коли буде звільнено будівлю ОДА, прем'єр-міністр відповісти не зміг. Вранці в суботу стало відомо, що була спроба захоплення прокуратури в Донецьку і відбулося захоплення райвідділу міліції в місті Слов'янську.

- Люди в камуфляжній формі в масках і з автоматам спокійнісінько увійшли до райвідділу міліції. Міліція їм не опиралася. Постріляли трохи в повітря , і все. Загарбники зірвали герб України і прапор, вимагають референдум і доступ до картотек. Мобільний зв'язок заблокований , - повідомила Gazeta.ua Олеся Применко.

На зустрічі в Донецьку Арсеній Яценюк пообіцяв Рінату Ахметову, Геннадію Кернесу та іншим впливовим людям сходу посилити фінансову незалежність регіонів, змінити Конституцію і провести місцеві референдуми.

Зараз ви читаєте новину «"Ми готові померти в облдержадміністрації" - донецькі сепаратисти не збираються здаватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути