Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 12:22

"Місцева "влада" не випускає їх" - ЗМІ розповіли, що в колоніях ЛНР утримують рабів

"Місцева "влада" не випускає їх" - ЗМІ розповіли, що в колоніях ЛНР утримують рабів
Стало відомо, що в ЛНР утримують рабів у колоніях. Фото: Вокруг света

На території, тимчасово окупованій російськими найманцями-бойовикам ЛНР, існує індустрія по експлуатації рабської праці ув'язнених у в'язницях та колоніях.

Зазначається, що у кожного третього ув'язненого закінчився термін, але місцева "влада" не випускає їх, оскільки вони приносять терористам відчутну фінансову вигоду, повідомляє тижневик "Новое время".

"Відповідно до звіту Східної правозахисної групи, на окупованій території Луганської області у в'язницях і колоніях зараз перебувають близько 5 тисяч осіб. Для експлуатації їх праці у ЛНР створили структуру під назвою "Державне унітарне підприємство виправних колоній": до нього увійшли всі дев'ять колоній Луганської області, які опинилися під контролем терористів", - йдеться у повідомленні.

Незаконне "підприємство" силами ув'язнених виробляє безліч різних товарів – від меблів до шлакоблоків.

"Витрати невеликі: зарплати укладеним платити не потрібно, тільки годувати. Хто не хоче підкорятися, піддається насильству. Глава Східної правозахисної групи Павло Лисянський називає усю цю "систему" мережею трудових таборів", - зазначається.

Крім того, наголошується, що за рік зеки в колоніях виробляють продукцію на $3,5 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google допоміг викрити італійця, який воював на боці терористів ЛНР

"Бранець Віталій, який зараз перебуває в колонії №19 на окупованій території Луганщини, по телефону розповів журналістам, що відсидів свій термін ще два роки тому. Але його досі не відпускають. Ув'язнені, виробляють у колоніях різну продукцію: комплекти шахтного арочного кріплення, хомути для з'єднання аркового кріплення, тротуарну плитку та бордюри, цвяхи, сітку-рабицю, дитячі майданчики. Все це, за словами луганського бранця та правозахисників, "адміністрація" колоній реалізує на ярмарках. А частину поставляє на замовлення так званій "владі" окупованих районів Луганської області", - йдеться у повідомленні.

На думку правозахисника Лисянського, подібне стало можливим через те, що українська влада не змогла вивезти із зони АТО колонії. На вільну землю вдалося евакуювати лише одну жіночу зону.

Українці, яких 27 грудня звільнили з полону бойовиків, досі не отримали обіцяні матеріальні компенсації від країни. Деякі екс-полонені не змогли навіть відновити свої документи.

Зараз ви читаєте новину «"Місцева "влада" не випускає їх" - ЗМІ розповіли, що в колоніях ЛНР утримують рабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути