понеділок, 20 червня 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Мешканців Сіверськодонецька росіяни депортують цілими кварталами - Стрюк

Мешканців Сіверськодонецька росіяни депортують цілими кварталами - Стрюк
ЗСУ контролюють понад третину Сіверськодонецька, вуличні бої тривають цілодобово. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові контролюють понад третину Сіверськодонецька на Луганщині.

Більшість житлових кварталів російські загарбники тримають під контролем. Про це повідомив 20 червня голова військово-цивільної адміністрації Сіверськодонецька Олександр Стрюк, передає Gazeta.ua.

"Понад третину міста контролюють ЗСУ. Іншу частину - росіяни. Це промзона, квартали над нею, частина міста вздовж Сіверського Донця", - сказав він.

Зазначив, що країна-агресорка Росія кидає на штурм міста "нову й нову живу силу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ в Запорізькій області "знешкодили" низку техніки з окупантами й два "опорники"

"Наші хлопці тримають оборону, практично цілодобово перебуваючи у вуличних боях. Їх розстрілюють і з мінометів, і з крупнокаліберної артилерії. Тривають періодичні авіанальоти. Ворог кидає все нову й нову живу силу на штурм міста. Лише неймовірними зусиллями нашим захисникам вдається тримати лінію оборону й не допустити просування рашистів", – зазначив Стрюк.

Також він підтвердив, що окупанти застосовують у Сіверськодонецьку заборонені касетні бомби.

У місті залишаються цивільні. У тій частині Сіверськодонецька, яка під контролем росіян, загарбники "насаджують" свої порядки.

"Відомі факти, коли людей примусово депортували з будинків чи цілих кварталів, бо російським військовим було необхідно там зайняти позиції. Мешканців силоміць вивозять на окуповану Росією територію", – зазначив Стрюк.

З початку повномасштабного вторгнення Росії більшу частину Луганської області захопила російська армія. За офіційними даними, українські військові контролюють тільки 10% регіону.

Окупанти продовжують використовувати "повзучу" тактику на Луганщині. Область винищують з усієї можливої зброї. Українські бійці мають успіхи у вуличних боях, однак ворожа артилерія переважає.

Українські захисники втратили контроль над селищем Метьолкіно поблизу Сіверськодонецька у Луганській області. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він переконаний, що оборону Лисичанська загарбникам не подужати. Розуміючи це, вони "нищать місто наперед". Допомагають терористам місцеві зрадники.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Сіверськодонецька росіяни депортують цілими кварталами - Стрюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути